2 cl. Tullamore Dew
2 cl. Kahlua
2 cl. Grand Marnier (den gula utgåvan)
Kaffe
Grädde (hårt vispat)
Irish coffe glas
Såhär gör man:
Häll whisky i ett irish coffee glas (som tål värme) och värm upp ex. med ett värmeljus. Häll härefter i Kahlua, sedan kaffe (till halva glaset eller lite mer). Häll härefter i grädde till kanten, men lämna lite plats till grand marnieren. Häll grand marnier i en såssked. Värm upp den och tänd innan du häller i den i glaset medan armen förs uppåt så att lågan "dras ut". (se bild)
Häll whisky i ett irish coffee glas (som tål värme) och värm upp ex. med ett värmeljus. Häll härefter i Kahlua, sedan kaffe (till halva glaset eller lite mer). Häll härefter i grädde till kanten, men lämna lite plats till grand marnieren. Häll grand marnier i en såssked. Värm upp den och tänd innan du häller i den i glaset medan armen förs uppåt så att lågan "dras ut". (se bild)
Servering:
Nedanstående symbolik är festligt att berätta medan du gör den grönländska kaffen:
Whiskyn = det barska livet, naturen, djurlivet, den grönländske starke mannen
Kaffen = landet med den mörka polarnatten
Kahlua = de grönländska kvinnornas mildhet
Grädden = indlandsisen, isbergen
Grand Marnier med eld i = Norrskenet
Serveras med ett sugrör